Acupunctura traditionala

Citeste mai mult

Dr. Mircea Dogariu

Cu studii la Tg. Mures, Bucuresti, Roma si Cluj Napoca, Dr. Mircea Dogariu este printre putinii medici din Romania cu competenta in acupunctura recunoscuta atat in tara cat si in Uniunea Europeana.
Trateaza boli pneumologice, reumatologice, endocrine si intentioneaza sa se supraspecializeze in acupunctura de rejuvenare, estetica si anti-imbatranire.

Dr. Mircea Dogariu a absolvit in anul 1998 , Facultatea de Medicina Generala de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures. In anul 2017 a obtinut, in urma cursurilor urmate la Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar (SNSPMPS) – Bucuresti, competenta de „Acupunctura”, coordonatorul cursului fiind reputatul specialist Prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan. Aceasta competenta medicala este singura recunoscuta de Ministerul Sanatatii din Romania, durata cursurilor este de trei ani si inglobeaza aspecte complexe legate de medicina traditionala chineza, cu accent pe tehnicile de acupunctura chineza.

Universitatea „Vasile Goldis” din Arad, prin Facultatea de Medicina colaboreaza cu Prof. Dr. Franco Menichelli din Roma (Italia), fondatorul si conducatorul Scolii de Acupunctura Energetica si Traditionala din ROMA- infintata in 1982, membra a Asociatiei Italiene de Acupunctura (A.I.A.).

In anul 2015, Dr. Mircea Dogariu participa la Arad si Cluj-Napoca la cursuri de auriculoterapie, organizate sub egida Scolii de Acupunctura Energetica si Traditionala din Roma, obtinand atestate de practician in auriculoterapie si acupunctura microsistemul urechii. Tot din acelasi an incepe sa practice acupunctura la Targu Mures in beneficiul pacientilor care se prezentau cu probleme de sanatate, obtinand succese terapeutice numeroase in afectiuni cum ar fi :

  • pneumologie (astm, bronsite, alergii);
  • reumatologie (reumatism si boli articulare, dureri ale coloanei vertebrale: cervicale, toracice si lombare);
  • endocrinologie (obezitate, reglarea metabolismului lipidic și alte disfunctii metabolice asociate unor afectiuni complexe de tip diabet etc.;
  • psihologie (anxietate, depresii, insomnie, migrene);

  • diferite dependente (fumat, alcool etc.).

Trateaza cu succes boli pneumologice, reumatologice si endocrine, combinand acupunctura cu ozonoterapia (in care s-a specializat) si continua supra-specializarea in tehnici de acupunctura de rejuvenare, acupunctura estetica si anti-imbatranire.

Dr. Mircea Dogariu
Medic de medicina generala
Competenta in acupunctura traditionala si energetica

Membru fondator AMCA Romania.

In 2019 am infiintat Asociatia de Medicina Chineza si Acupunctura din Romania AMCA.

Fitoterapeut (atestat FDA/SUA) cu ulei de canepa si CBD
Coordonator al departamentului medical al Asociatia medicala CBD Transivania.

Aparitii media

„Acupunctura si, in general, asa-numita medicina alternativa, urmareste sa vindece radacinile afectiunii, nu manifestarile bolii. Prefer sa asimilez acupunctura notiunii de medicina integrativa, pentru ca foloseste medicina alopata, notiunile si rezultatele evolutiei medicale clasice, pe care le integreaza intr-o abordare holistica specifica fiecarui pacient in parte. Este o abordare similara initial anamnezei medicale alopate, in care urmaresc sa aflu istoricul medical al fiecarui pacient, pentru ca mai apoi sa initiez un tratament specific, particular, dedicat fiecarui pacient. Avand la baza tehnicile de acupunctura chineza traditionala, auriculoterapie, acupunctura pe microsisteme, ingloband si celelalte cunostinte acumulate in vasta si complexa Medicina Traditionala Chineza, impletite cu noile abordari specifice acupuncturii energetice, reusesc sa conturez un tablou al patologiei fiecarui pacient, pentru ca mai apoi in sase-opt sedinte de acupunctura sa imbunatatesc semnificativ starea lui de sanatate”

Dr. Mircea Dogariu