Project Description

Recuperare medicala

PROGRAMEAZA CONSULTATIE

Recuperare medicala

PROGRAMEAZA CONSULTATIE

Recupereaza-te mai rapid prin acupunctura

Recuperarea medicala se adreseaza mai multor ramuri: recuperare postchirurgicala, recuperare medicala in boli ortopedice, reumatologice, neurologice, post accident vascular cerebral, dupa adictii – droguri, fumat, alcoolism, etc.

Medicina traditionala chineza afirma ca simptomele si sechelele de accident vascular cerebral raspund bine la tratamentul prin acupunctura. Aceste tratamente implica atat utilizarea punctelor sistemice singure, cu sau fara stimulare electrica, sau combinatia acestora cu acupunctura scalpului si cu cea auriculara. In China s-au efectuat multe studii care au comparat diferite combinatii de tehnici si puncte si le-au aplicat cu succes in acest domeniu.

O alta arie de interes o reprezinta medicina sportiva. Este foarte importanta dezvoltarea efectiva a metodelor acupunctice care pot ajuta sportivii sa recupereze oboseala musculara in timpul si dupa competitiile sportive. Studii efectuate pe sportivi au aratat ca grupurile tratate prin acupunctura prezentau o scadere semnificativa a frecventei cardiace, VO si a acidului lactic sanguin la 30 de minute si 60 de minute dupa efortul fizic.

NADA  este Asociatia Nationala de Detoxifiere prin Acupunctura. Medicii specialisti in acupunctura de detoxifiere integreaza protocoale de acupunctura in programele de sanatate comportamentala pentru adictii si cerceteaza utilizarea acupuncturii in adictii si tratamentele adresate sanatatii mentale.

Acupunctura a fost cu success utilizata si pentru recuperarea stresului militar. Un exemplu in acest sens il reprezinta veteranii razboiului din Vietnam. A fost infiintata Asociatia Acupuncturistilor fara Frontiere care intervine cu promptitudine in caz de razboaie si calamitati naturale, atat prin strangerea de fonduri umanitare, cat si prin furnizarea de tratamente medicale.

Un alt exemplu de utilizare a protocoalelor de tratament prin acupunctura o reprezinta recuperarea osteoarticulara in cazul fracturilor, luxatiilor, altor patologii de natura ortopedica si reumatologica.